Therapie van Liesdonk

Praktijk voor Therapie en Begeleiding

 

 

Therapie van Liesdonk

 

Even voorstellen

Ik ben Jack van Liesdonk. Ik ben erg geïnteresseerd hoe mensen zich ontwikkelen en hoe je in de wereld kunt staan. Ik vind het belangrijk dat mensen hun verschillende kanten en talenten vorm geven. Dat is creatief in het leven staan. En creatief betekent met open blik, nieuwsgierig naar wat er mogelijk is.

Na een opleiding werktuigbouwkunde heb ik sociale pedagogiek (1e graads docent) gestudeerd. Daarin maakte ik kennis met Gestalttherapie. Op mijn 44e heb ik mijn hart gevolgd en ben met de Gestaltopleiding begonnen. In 2004 heb ik de Master of Science degree van Middlesex University behaald. Na verdere scholing geregistreerd voor het European Certifcate of Psychotherapy en EMDR therapeut.
Sinds 1991 is de Praktijk voor Training en Begeleiding actief. De eerste jaren vooral met trainingen en organisatieadvies. Sinds 2004 richt ik me op psychische hulpverlening, zoals gestalttherapie, relatietherapie en EMDR (bij trauma’s). Daarbij werk ik samen met anderen. Bij relatietherapie werk ik vaak samen met Hélène Hermans en op dinsdag in Arnhem met Clara Bartelds, we zijn allen opgeleid als relatietherapeut.
Dinsdagavond en woensdagmiddag en donderdags ondersteun ik de huisartsenpraktijken van de Blikvanger in Warnsveld bij psychische problematiek van hun patiënten. Tot 2012 heb ik in deeltijd gewerkt als directeur bestuurder van een welzijnsstichting.

Arnhem: dinsdags relatietherapie met Clara Bartelds (www.relatietherapiearnhem.nl)

Warnsveld: relatietherapie met Hélène Hermans

Publicaties:

  • Een verrassende kijk … Gestalt in onderwijs en zorg, (red. Jack van Liesdonk) Uitgeverij Digitalis, 2015
  • Praktijkboek Gestalt (red. P.Derkinderen, E.Knijff, S. Meijer), De Tijdstroom Utrecht, 2009.
  • Artikel Verlies in Voorgrond, blad van Vereniging Nederlands Vlaams Gestaltnetwerk (PDF)
  • Wie kan ik zijn zonder …..Gestalt psychotherapie met mensen die vastzitten in hun verlies. (scriptie Gestaltopleiding) (PDF)
  • Brochures Groepsbegeleiding, Mentorbegeleiding en Intimiteiten (redactie) in jeugd en jongerenwerk (download op aanvraag; zie contact)